Založ si blog

17. november 1989 (2) Kto profitoval a kto stratil?

Názory sa rozchádzajú podľa uhla pohľadu, podľa osobných skúsenosti, alebo podľa toho, kto mal aké šťastie. Aj tu prevládajú dva názory. Ten prvý je v prospech tých, ktorým sa život po 89-tom zlepšil, či už z dôvodov pripravenosti na zmenu, alebo z dôvodov v­­äčšieho šťastia.

Podľa nich sa má aj väčšina lepšie, nakoľko majú možnosť slobodne podnikať, slobodne cestovať a majú väčšie slobody než za „diktatúry proletariátu“. Druhý názor je ten opačný, profitovali len ľudia, ktorých niečo spája s vlastizradou, s odpredávaním strategických odvetví, pripustením zahraničných bánk, obchodných reťazcov, zahraničných investorov do všetkých oblastiach hospodárstva. Podľa druhej skupiny, väčšina občanov stratila, stratila na dôstojnom živote, stratila na šťastnejšej budúcnosti, stratila ľahkosť žitia. Protesty v celej Európe, najmä vo Francuzku, kde občania obviňujú vládu, že úspornými opatreniami sa dopúšťajú podvodu na občanoch, nasvedčujú, že vôbec nejde o náhodný jav, ale o dobře premyslený strategický zámer finančnej oligarchie. Chudoba sa udomácnila do Európy a bezdomovectvo sa stalo bežným javom. Aktivisti upozorňujú, že chudoba, bezdomovecstvo a hlavne ignorácia ľudských práv sa stali nástrojom pre zastrašovanie všetkých slušných ľudí. Je podozrenie, že predmetom štátneho tajomstva je práve tajným dohľadom nad občanmi porušovať ľudské práva tým, ktorí sa stali nepohodlní pre finančné oligarchie. Sledujte ďalšie pokračovanie.

http://www.youtube.com/watch?v=BBmgKYEq6Y8

Akého ďalšieho prezidenta SR by ste si želali? Aby:

1. Pokračovanie v tradícii politického nominanta, ktorého podporí silná politická strana, ktorý nemá spory so štátom ale padá na neho podozrenie z prepojenia na Gorily.

2. Zmenu v tradícii a navrhnúť známu osobnosť, ktorú podporia opozičné politické strany, ktorý nemá spory so štátom, je dobre hmotne zabezpečený, majetný a má záujem vylepšovať súčasnú demokraciu.

2. Občianského kandidáta, ktorý má najviac sporov so štátom za porušovanie ľudských práv, demontáže demokratických princípov a demontáže právneho štátu s cieľom vrátiť občanom ich podiel na riadení štátu aby sa vylepšila životná úroveň občanov.

3. Váš názor: (uveď do diskusie)

 

Vyhovoval by Vám tento základný program občianského kandidáta:

http://www.peticie.com/peticiaobcianskehokandidatajanamolnara

 


 

 

Prísaha vlastencov Slovenska bez ohľadu na politickú orientáciu

26.04.2021

My občania Slovenskej republiky združení v Slovenskej občianskej domobrane prisaháme, že budeme brániť našu slobodu, rovnosť a bratstvo so všetkými praslovanskými národmi a usilovať sa o MIER v celosvetovom spojenectve čestných a statočných, charakterných a morálnych občanov suverénnych a národných krajín a spoločne porazíme novodobí fašizmus vstávajúci z hrobu [...]

Už je to vonku, COVID 19 je podvod! ! ! Súdy v troch štátoch spochybnili jeho existenciu! ! ! V Česku je revolúcia! !

03.04.2021

Nie je žiadnym tajomstvom, že už tri štáty Portugalsko, Dánsko a Fínsko súdnymi príkazmi zrušili nosenie rúšok a nariadili vládam aby veci dôkladnejšie prešetrili. Je tomu viac ako rok, čo zažívame strach s koronavírusu, ale všetko netrvá večne. Je pandémia skutočnosťou, alebo len fikciou aby mohli celosvetovo organizované skupiny zarobiť milióny? Pravda sa [...]

Konšpiračné oddelenie v DOMOBRANE, útopia alebo realita?

31.03.2021

O konšpiráciách a dekonšpiráciách bolo napísaných veľa článkov a kníh ako aj prieskumov, tak napríklad až 54 % Slovákov si myslí, že protesty Za slušné Slovensko, ktoré boli zorganizované po smrti Jána Kuciaka, boli zorganizované zahraničnými mocnosťami a organizátori boli za to platení. Až 40% respondentov zo Slovenska podľa prieskumu GLOBSEC verí tomu, že [...]

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

koloseo

Patríme medzi aktívnych občanov, ktorí sa zaujímajú o veci verejné a majú za cieľ presadiť ZMENU spoločenského zriadenia na priamu demokraciu na vzor Švajčiarska.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 196774x
Priemerná čítanosť článkov: 4099x

Autor blogu