Zaujíma vôbec niekoho ako zabrániť sociálnej katastrofe?

11. júla 2012, koloseo, Nezaradené

Ekologická katastrofa v podobe otepľovania, roztopenia ľadovcov v súčinnosti s vyčerpaním ropy prinesie pre ľudstvo doposiaľ nepoznané následky aj v sociálnej oblasti.

Enviromentalisti odhadujú, že okolo roku 2050 sa vyčerpajú zásoby ropy a svet sa dostane do ekonomického kolapsu. Keby len to, ale enviromentalisti predpokladajú, že v tom istom čase následkom otepľovania sa začnú topiť ľady na severnóm póle a ľadové kryhy spomalia alebo zastavia Golfský prúd, čo prinesie so sebou obrovskú migráciu vzhľadom na klimatické zmeny aj v Európe.

Zaujíma vôbec niekoho ako zabrániť ekologickéj a sociálnej katastrofe? Ponúkajú sa riešenia, len netreba túto hrozbu brať na ľahkú váhu. Treba sa rýchlo rozhodnúť, lebo čas beží v náš neprospech.

Nič nie je stratené, zamýšľame sa nad tým, ako utlmiť a zmierniť následky hrozby. Treba zrušiť maximalizáciu zisku a nahradiť túto realitu víziou sociálneho alebo ekologicky udržateľného vzorca zisku. Ale ako to urobiť, keď nie je politická vôľa? Jedno riešenie by sa našlo, treba sa spojiť a vytvoriť Slovensko – Moravskú konfederáciu s jediným cieľom: prijať lustračný zákon, vylúčiť všetkých „eštebákov“ aj s rodinnými príslušníkmi zo štátnej správy a zo zákona im zakázať spolčovať sa na území celej konfederácie. To je reálne východisko ako zabrániť katastrofe.

http://youtu.be/D-ZZ-4yv30Q