Založ si blog

Aký by mal byť prezident SR (4)

     Zúčastnil som sa niekoľkých protestov pred prezidentským palácom a čudujem sa, prečo prezident pán Gašparovič nenabral normálnu občiansku odvahu a nezačal dialóg s občanmi, ktorí ho volili.    

     Aj tu sa názory rozchádzajú, jedni hovoria, že skupina občanov, ktorá sa tam zišla nepredstavuje v percentách žiadnu legitímnu silu, druhí hovoria, že i taká malá skupina občanov dožadujúca sa dialógu, má legitímne právo viesť dialóg. Občania vyslovujú svoju nespokojnosť s médiami, ktoré sú v súkromných rukách a ktoré nedajú priestor na občianske dialógy. Nuž, čo v kapitalizme je to tak, čo je súkromné to je súkromné. Ale pozor, protestujúci sa dožadujú vstupu do verejnoprávnej televízie, to je už niečo iné. Verejnoprávna televízia by mala umožniť aspoň riadne zaregistrovaným občianskym združeniam aby mohli povedať svoj názor ostatným spoluobčanom prostredníctvom takéhoto masovo oznamovacieho prostriedku.    

     Pokrok sa nedá zastaviť, je len otázkou času, kedy ukáže svoju odvrátenú tvár.  Aj čarodejnice prestali upaľovať vďaka pokroku! Tu by si mal prezident, volený ľudom, uvedomiť, že štát je tvorený z ľudu, teda základnou bunkou spoločnosti je človek, potom rodina a tieto tvoria spoločnosť, čiže štát, to predsa vie už aj malé decko. Prečo potom nefunguje spätná väzba medzi občanmi riadiaci štát, teda našimi zástupcami a občanmi vykonávajúci prácu pre spoločnosť. Tu niekde zlyhal systém. Myslím si, že už na začiatku sa tento zle naštartoval a sloboda prejavu bola zákerne umlčaná.    

     Preto sa občania nemôžu dozvedieť pravdu, lebo média mlčia, tie súkromné nech mlčia, ale verejnoprávne by mlčať nemali. Možno si niekto povie, že veď keď nikto nežiada o takýto formát, tak ani nemôže vzniknúť. Ponúkam linku, že takýto formát sa tu žiada minimálne od roku 2007. Pozri otvorený list a čítaj až do konca.

http://www.koloseo.info/otvorenylist/tv1

     Média mlčia, lebo keby sa začalo rozprávať o právnom štáte, tak by to „nem“ dopadlo dobre. Len jeden prípad za všetkých. Odpis úvodu z listu zaslanom generálnemu prokurátorovi: „Po prijatí zákona o dobrovoľných dražbách od roku 2003 sa odštartoval nový druh podnikania s nehnuteľnosťami a v mnohých prípadoch s katastrofálnym následkom straty strechy nad hlavou a prepadom do bezdomovstva viacerých slovenských rodín. Novelizácia tohoto zákona  v otázkach lepšej ochrany pôvodného vlastníka potvrdila, že sa na začiatkoch konali nekalosti pri prechode vlastníckych práv a vznikali „skupinky“ ľudí, ktoré verejnosť  označila ako „dražobné mafie“. Tieto vedeli veľmi šikovne a rafinovane previesť vlastníctvo aj bez prítomnosti pôvodného vlastníka, čo je v rozpore s Európskym Dohovorom o ochrane ľudských práv a základných slobôd. Krivdy, ktoré sa stali sa len ťažko naprávajú, vznikla nová sociálna skupina bezdomovcov a čo najviac bolí u srdiečka rozvrátilo sa veľa rodín, veľa manželstiev sa rozpadlo a veľa detí ostalo nešťastných a to je dôvod pre ktorý sa na Vás obraciam.

http://www.koloseo.info/otvorenylist/gp1/default.pdf

 

Desatoro pre prezidenta

3.

 

Prezident by mal byť nezávislý, v tom je princip rovnosti

 

Poslúchať stranícke príkazy, to je to isté ako poslúchať jedného vodcu. V krajine kde vládnu mafie, podsvetie, nekontrolovateľná moc a korpucia, kde sú takéto prepojenia s politickými stranami a hnutiami, sa poslúchanie straníckych príkazov rovná poslúchanie bossov mafii. Každá mafia che mať prezidenta na svojej strane, aby mohla ľahšie ovládať trh, peniaze, bohatstvo, moc a vládnuť nad životom a smrťou radových občanov. Všetci chcú prezidenta pokoriť, podmaniť si ho aby im slúžil k zastieraniu dobyvačných zámerov, aby udeloval milosti vrahom, podvodníkom a tyranom tajných spolkov, ktorí stíňajú hlavy tím, ktorí  prišli na ich špinavý trik a na druhej strane aby zamietal udelenie milosti obetiam nástražných ekonomických systémov, aby zamietal udelenie milosti čestným a statočným ľuďom, na ktorých tajné spolky vykonštruovali podvody a väzenie len preto, že sa odvážli hovoriť pravdu. Preto by mal byť prezident nadstranícky, vytrhnutý z davu ulice, ktorého vyskúšal čas neľudského boja proti mafii, ktorý rozpoznal, že dnešná ideológia mafiánov je práve v hlásaní pre nich prázdnych hesiel „ľudskosť, nezávisloť, spravodlivosť, sloboda“. Preto by sa mal prezident riadiť výlučne desatorom božích prikázaní a prisahať pred Bohom vernosť svojmu ľudu. Preto by mal byť prezident nezávislý a mal by mať právo veta.

Prísaha vlastencov Slovenska bez ohľadu na politickú orientáciu

26.04.2021

My občania Slovenskej republiky združení v Slovenskej občianskej domobrane prisaháme, že budeme brániť našu slobodu, rovnosť a bratstvo so všetkými praslovanskými národmi a usilovať sa o MIER v celosvetovom spojenectve čestných a statočných, charakterných a morálnych občanov suverénnych a národných krajín a spoločne porazíme novodobí fašizmus vstávajúci z hrobu [...]

Už je to vonku, COVID 19 je podvod! ! ! Súdy v troch štátoch spochybnili jeho existenciu! ! ! V Česku je revolúcia! !

03.04.2021

Nie je žiadnym tajomstvom, že už tri štáty Portugalsko, Dánsko a Fínsko súdnymi príkazmi zrušili nosenie rúšok a nariadili vládam aby veci dôkladnejšie prešetrili. Je tomu viac ako rok, čo zažívame strach s koronavírusu, ale všetko netrvá večne. Je pandémia skutočnosťou, alebo len fikciou aby mohli celosvetovo organizované skupiny zarobiť milióny? Pravda sa [...]

Konšpiračné oddelenie v DOMOBRANE, útopia alebo realita?

31.03.2021

O konšpiráciách a dekonšpiráciách bolo napísaných veľa článkov a kníh ako aj prieskumov, tak napríklad až 54 % Slovákov si myslí, že protesty Za slušné Slovensko, ktoré boli zorganizované po smrti Jána Kuciaka, boli zorganizované zahraničnými mocnosťami a organizátori boli za to platení. Až 40% respondentov zo Slovenska podľa prieskumu GLOBSEC verí tomu, že [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

koloseo

Patríme medzi aktívnych občanov, ktorí sa zaujímajú o veci verejné a majú za cieľ presadiť ZMENU spoločenského zriadenia na priamu demokraciu na vzor Švajčiarska.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 197004x
Priemerná čítanosť článkov: 4104x

Autor blogu