Založ si blog

Bola by domobrana záchranou pre občanov proti vyčíňaniu Igora Matoviča?

História pozná aký význam mala domobrana pri jej vzniku, v USA keď občania si nevedeli vymôcť svoje práva, založili „Ku klux klan“ z ktorého neskoršie vznikla oficiálna domobrana, lenže je to len tiež štátna inštitúcia, platená zo štátneho rozpočtu a je finančne a logisticky veľmi náročná podobne ako sme poznali ľudoví milície za socializmu.

V Európe majú domobranu len Švajčiarsko, a slúži hlavne pre zastrašenie prípadného agresora, veď si predstavte, že do jednej minúty sú milióny mužov a žien v plnej zbroji, lebo všetci majú doma v trezoroch zbrane aj s muníciou. Keď Wilhem Tell zvrhol monarchiu bol to okamih na založenie domobrany.

Vieme, že Kotlebovci predložili návrh do parlamentu na založenie domobrany, ale ta by pracovala znovu pod politickým tlakom, lebo by podľa nich zakladateľom bola miestna samospráva, čo je to isté akoby ju založil štát a navyše sa opiera v odôvodnení na asociálov, ktorí znepríjemňujú život občanom a účelom domobrany by bolo ich spacifikovanie, To je na hranici fašizmu..

Z tohto mi vychádza, že bol ďalší zbytočný inštitút ako mestská polícia, ktorá aj tak má pochybnú náplň práce a ešte pochybnejšie ju vykonáva.

Domobrana by mala vzniknúť úplne samostatne na občianskej báze v duchu priamej demokracie, voľby by mali prebiehať pod dohľadom samosprávy ale len voľby, nič viac. Domobrana by nemala slúžiť na naháňanie asociálov ale naopak zisťovať prečo sa stali asociáli a pokúšať sa odstrániť tento jav. Ďalej by našla uplatnenie aj v podobných situáciách ako je teraz škandál okolo Bill Getesa a jeho vakcíno program testovania a zaočkovania ľudí s jediným cieľom – zarobiť peniaze a zbaviť sa nepohodlných ľudí.

Neoddeliteľnou súčasťou domobrany by malo byť de konšpiračné oddelenie v službách miestnych občanov až po celoštátne koordinačné výbory. Domobrana v plnej výzbroji s ostrou muníciou aby mala byť odstrašovaním pre zlodejov

, gaunerov, ktorých kryje politická štátna moc, nech je nám mementom kauza Kočner a spol.

Som za založenie domobrany na občianskom základe. Ako ďalej to bude téma budúceho blogu.

Podobný článok: https://www.hlavnydennik.sk/2021/03/21/nadisiel-cas-zalozit-domobranu/

Prísaha vlastencov Slovenska bez ohľadu na politickú orientáciu

26.04.2021

My občania Slovenskej republiky združení v Slovenskej občianskej domobrane prisaháme, že budeme brániť našu slobodu, rovnosť a bratstvo so všetkými praslovanskými národmi a usilovať sa o MIER v celosvetovom spojenectve čestných a statočných, charakterných a morálnych občanov suverénnych a národných krajín a spoločne porazíme novodobí fašizmus vstávajúci z hrobu [...]

Už je to vonku, COVID 19 je podvod! ! ! Súdy v troch štátoch spochybnili jeho existenciu! ! ! V Česku je revolúcia! !

03.04.2021

Nie je žiadnym tajomstvom, že už tri štáty Portugalsko, Dánsko a Fínsko súdnymi príkazmi zrušili nosenie rúšok a nariadili vládam aby veci dôkladnejšie prešetrili. Je tomu viac ako rok, čo zažívame strach s koronavírusu, ale všetko netrvá večne. Je pandémia skutočnosťou, alebo len fikciou aby mohli celosvetovo organizované skupiny zarobiť milióny? Pravda sa [...]

Konšpiračné oddelenie v DOMOBRANE, útopia alebo realita?

31.03.2021

O konšpiráciách a dekonšpiráciách bolo napísaných veľa článkov a kníh ako aj prieskumov, tak napríklad až 54 % Slovákov si myslí, že protesty Za slušné Slovensko, ktoré boli zorganizované po smrti Jána Kuciaka, boli zorganizované zahraničnými mocnosťami a organizátori boli za to platení. Až 40% respondentov zo Slovenska podľa prieskumu GLOBSEC verí tomu, že [...]

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 11:32

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

koloseo

Patríme medzi aktívnych občanov, ktorí sa zaujímajú o veci verejné a majú za cieľ presadiť ZMENU spoločenského zriadenia na priamu demokraciu na vzor Švajčiarska.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 197811x
Priemerná čítanosť článkov: 4121x

Autor blogu