Založ si blog

Sloboda prejavu – tajná zbraň štátu proti občanom!

Dnešný systém je nastavený tak, aby na základe chudoby a nevedomosti obyčajných občanov fungovala hierarchia majetkovej spoločnosti. Hierarchická spoločnosť prežíva len vďaka štátnej anarchii a vojny, ktorú vedú vládnuce skupiny proti svojím vlastným poddaným. A práve systém korupcie zaručuje, aby nedochádzalo k náhodným vzburám proti tejto oligarchii, odstraňuje nepohodlných ľudí a zabezpečuje absolútnu a všeobecnú nevymožiteľnosť práva  na úkor ľudu v prospech maximalizácii zisku nadnárodných spoločností.

Jedinou zábezpekou, ktorú majú občnia proti takto nastavenému systému, je sloboda prejavu. Väčšina z nás už niekedy počula výrok z dávnej minulosti: „…hlboko s Vami nesúhlasím, urobím však všetko pre to, aby ste mohli svoj názor slobodne hlásať“ – Voltaire. Výrok jasne deklaruje, že stavebným kameňom demokracie je pluralita názorov a hlavne rovnosť šancí. Toto by mala zaručovať sloboda prejavu.

 Prax ukazuje, že základné právo, aj keď je zaručené Ústavou SR, nie je vymožiteľné. Prečo? Chýbajú vykonávacie zákony na výkon základných ľudských práv a slobôd. V jednom konkrétnom prípade súd priznal účastníkom ich základné práva, ovšem v rozsudku uviedol, že nie je žiadna povinnosť štátu, aby ich naplňoval. Konkrétne sa jednalo o právo na bývanie, právo na dôstojný život a právo na sociálnu pomoc v núdzi. (pozri www.koloseo.info/sudy/20C59 )

Štát nemá hmotnoprávnu normu, ktorá by mu ukladala ako povinnosť zabezpečiť každému občanovi tieto práva, a preto sú nevymožiteľné! Tak isto aj právo na slobodu prejavu patrí sice medzi základné práva podľa druhej hlavy tretieho oddielu čl. 21 Ústavy SR, ods. (1) „Sloboda prejavu sa zaručuje..“, ods. (2) „Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou…“, ale v praxi nie je vymožiteľné.  

Obchodníci majú peniaze na klamlivé bilbordy, ale spotrebitelia nemajú žiadnu garantovanú možnosť s k nim vyjadriť vo verejnoprávnom médiu. Politici majú slobodný prístup k televízii a dookola nám niečo sľubujú, ale už občania nemajú žiadnu zákonnú možnosť využiť slobodu prejavu na vystúpenie vo verejnoprávnej televízii so svojím protinázorom. Bez slobody prejavu zaručenej a vykonateľnej zákonom, nemôže fungovať ani demokracia – spätná väzba zastupiteľskej demokracie je verejná mienka.

Slovensko nie je demokratický štát. Štát, v ktorom je napĺňaná vôľa občanov, ale diktátorský štát, v ktorom je napĺňaná vôľa finančných oligarchií. To musíme zmeniť, ak chceme prežiť! Pozri krátku, ale výstižnú diskusiu:

http://www.youtube.com/watch?v=ohMccIE5uuE&feature=colike

Prísaha vlastencov Slovenska bez ohľadu na politickú orientáciu

26.04.2021

My občania Slovenskej republiky združení v Slovenskej občianskej domobrane prisaháme, že budeme brániť našu slobodu, rovnosť a bratstvo so všetkými praslovanskými národmi a usilovať sa o MIER v celosvetovom spojenectve čestných a statočných, charakterných a morálnych občanov suverénnych a národných krajín a spoločne porazíme novodobí fašizmus vstávajúci z hrobu [...]

Už je to vonku, COVID 19 je podvod! ! ! Súdy v troch štátoch spochybnili jeho existenciu! ! ! V Česku je revolúcia! !

03.04.2021

Nie je žiadnym tajomstvom, že už tri štáty Portugalsko, Dánsko a Fínsko súdnymi príkazmi zrušili nosenie rúšok a nariadili vládam aby veci dôkladnejšie prešetrili. Je tomu viac ako rok, čo zažívame strach s koronavírusu, ale všetko netrvá večne. Je pandémia skutočnosťou, alebo len fikciou aby mohli celosvetovo organizované skupiny zarobiť milióny? Pravda sa [...]

Konšpiračné oddelenie v DOMOBRANE, útopia alebo realita?

31.03.2021

O konšpiráciách a dekonšpiráciách bolo napísaných veľa článkov a kníh ako aj prieskumov, tak napríklad až 54 % Slovákov si myslí, že protesty Za slušné Slovensko, ktoré boli zorganizované po smrti Jána Kuciaka, boli zorganizované zahraničnými mocnosťami a organizátori boli za to platení. Až 40% respondentov zo Slovenska podľa prieskumu GLOBSEC verí tomu, že [...]

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

koloseo

Patríme medzi aktívnych občanov, ktorí sa zaujímajú o veci verejné a majú za cieľ presadiť ZMENU spoločenského zriadenia na priamu demokraciu na vzor Švajčiarska.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 195700x
Priemerná čítanosť článkov: 4077x

Autor blogu