Založ si blog

Priama demokracia – útopia, alebo blízka budúcnosť? (1)

Kauza Gorila odkryla nielen systém korupcie vplyvom finančných oligarchií na politikov, čo možno chápať „len“ ako útok proti demokracii, ale odhalila aj zneužívanie tajných služieb na získavanie informácií, ktoré sa ďalej nedostávali i napriek tomu, že preukazujú trestnú činnosť a ďalšie zneužitie na vydieranie čo vedie na ďalšie a ďalšie korupcie v nekonečnej špirále.  Položme si otázku, to je všetko, alebo môžeme oprávnene očakávať, že pod špicou ľadovca sa nachádza obrovská masa tejto špiny?

Kto videl filmy „západu“ napríklad Nepriateľ štátu, alebo Porota, ten nezapochybuje, že sa robia ešte horšie veci, u nás ich poznáme pod zastieracimi „titulkami“ ako „vybavovanie účtov podsvetia“ a podobne. Čo je predmetom štátneho tajomstva, ktoré sa snažia zistiť špióni ruského, amerického a iného vplyvu? Existujú dva svety, jeden pre radových občanov a druhý pre oligarchiu? Dávnejšie poslanec za HZDS uviedol v médiach: „Na Slovensku existuje tajný dohľad nad občanmi – Predseda Osobitného kontrolného výboru Národnej rady SR na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby Viliam Soboňa tvrdí, že na Slovensku existuje tajný dohľad nad občanmi. Uviedol to v diskusnej relácii TV Markíza Na telo. Podľa jeho slov bolo aj v médiách dostatok dôkazov, že tajný dohľad, typický pre nedemokratické policajné štáty, v SR existuje. Soboňa však nevedel označiť, ktorá inštitúcia tento dohľad robí. Musí to robiť ten, kto vie, čo so získaným tajným materiálom urobiť, spresnil. Na margo vyšetrovania série káuz odpočúvaní, konštatoval, že nie je dôležité, ktorý systém nahrávku urobil, kto ju vytiahol, ale na koho objednávku nahrávky urobili.“ To bolo pred desiatimi rokmi, ako to vyzerá dnes?. Za tú dobu sa všetko vplyvom pokroku hlavne v mediálnej oblasti a telekomunikácii zdokonalilo, ale nie v prospech radových občanov, no naopak, občan sa dostal do ohrozenia. (pozri www.koloseo.info/usl )

Dnes sa občania postupne presviedčajú, že zastupiteľská demokracia stratila svoj zmysel. V celej Európe sa ozývajú hlasy, že vlády v jednotlivých krajinách sa správajú ako „eseróčky“ a občan ich už vôbec nezaujíma. Výnimkou sa stalo Švajčiarsko, tam ešte tento marazmus nedorazil a pravdepodobne ani nedorazí. Vo Švajčiarsku ako v jednej z mála úspešných krajín funguje priama demokracia.  Čo to je tá „priama demokracia“ pýtajú sa ľudia. V jednoduchosti je to vláda ľudu, teda systém v ktorom funguje občianský princíp spoločnosti. V ďalších blogoch vysvetlím viacej, na úvod len toľko, že existuje Výzva Rady Európy č. 1554 z roku 2004 s názvom „Výchova k demokratickému občianstvu“.

Aký má význam a vzťah k priamej demokracii táto výzva a prečo i napriek tejto výzve verejnoprávne média mlčia o priamej demokraciu, o trvalo udržateľnom rozvoji, o tom sa budú občania zhovárať a diskutovať tento piatok 20. apríla 2012 v Dome kultúry v bratislavskej Dúbravke od 18-tej hodine. Tejto iniciatívy sa chytilo občianske združenie, občianske stredisko pre rozvoj demokracie a ľudských práv s cieľom, aby sa široká verejnosť dozvedela o výhodách a úskaliach priamej demokracie. Základom občianskeho princípu je sloboda prejavu, než si odpoviete, či je u nás sloboda prejavu alebo nie ako základ pre priamu demokraciu, odporúčam predtým kliknúť na linku videa, pokračovanie  čo najskôr…..

http://www.youtube.com/watch?v=ohMccIE5uuE&feature=colike

 

Prísaha vlastencov Slovenska bez ohľadu na politickú orientáciu

26.04.2021

My občania Slovenskej republiky združení v Slovenskej občianskej domobrane prisaháme, že budeme brániť našu slobodu, rovnosť a bratstvo so všetkými praslovanskými národmi a usilovať sa o MIER v celosvetovom spojenectve čestných a statočných, charakterných a morálnych občanov suverénnych a národných krajín a spoločne porazíme novodobí fašizmus vstávajúci z hrobu [...]

Už je to vonku, COVID 19 je podvod! ! ! Súdy v troch štátoch spochybnili jeho existenciu! ! ! V Česku je revolúcia! !

03.04.2021

Nie je žiadnym tajomstvom, že už tri štáty Portugalsko, Dánsko a Fínsko súdnymi príkazmi zrušili nosenie rúšok a nariadili vládam aby veci dôkladnejšie prešetrili. Je tomu viac ako rok, čo zažívame strach s koronavírusu, ale všetko netrvá večne. Je pandémia skutočnosťou, alebo len fikciou aby mohli celosvetovo organizované skupiny zarobiť milióny? Pravda sa [...]

Konšpiračné oddelenie v DOMOBRANE, útopia alebo realita?

31.03.2021

O konšpiráciách a dekonšpiráciách bolo napísaných veľa článkov a kníh ako aj prieskumov, tak napríklad až 54 % Slovákov si myslí, že protesty Za slušné Slovensko, ktoré boli zorganizované po smrti Jána Kuciaka, boli zorganizované zahraničnými mocnosťami a organizátori boli za to platení. Až 40% respondentov zo Slovenska podľa prieskumu GLOBSEC verí tomu, že [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

koloseo

Patríme medzi aktívnych občanov, ktorí sa zaujímajú o veci verejné a majú za cieľ presadiť ZMENU spoločenského zriadenia na priamu demokraciu na vzor Švajčiarska.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 195697x
Priemerná čítanosť článkov: 4077x

Autor blogu