Založ si blog

Priama demokracia – útopia, alebo blízka budúcnosť? (3)

Ak sa sen sníva len jednému, stále je to len sen, ale ak sa ten istý sen prisníva viacerým, stáva sa blízkou budúcnosťou. Aj takto by sme mohli nazerať na vývoj priamej demokracie na Slovensku. Útopia sa často krát stala realitou. Pozrime sa na ďalšie názory s podrobnejšou recenziou na priamu demokraciu.

20. apríla 2012 sa uskutočnila avizovaná diskusia v DK Dúbravka v Bratislave, zazneli pozoruhodné názory a stanoviská. Je potrebné sa hlbšie zamyslieť nad odkazom G7 zo švajčiarského Davosu, ktorý dal signál, že súčasný kapitalizmus konči, najmä z dovôdov podporovania konzumného života, drancovania zeme a narušovania sociálneho zmieru. Treba švajčiarsku priamu demokraciu prevziať neskreslene so všetkými atribútmi, akými sú sloboda prejavu a celospoločenská diskusia o referendových otázkach v dostatočnom čase v celoplošných verejných médiach nevynímajúc televíziu, alebo je to pre Slovensko neprijateľné.

Dnešná situácia z pohľadu mladých ľudí je neznesiteľná pre nedostatok lásky a nepochopenie politiky. Politika je súčasťou nášho života, politiku vytvárame my ľudia v našom každodennom živote nielen v spoločnosti ale aj v rodinách. Nechýbali ani vedecké názory na preberanie švajčiarského politického modelu ale aj kritika nášho právneho štátu. Ak Slovensko nie je právny štát, potom je to organizovaný zločin! Ľudia strácajú trvalé bydliska s presnou adresou a stávajú sa bezdomovcami mestských častí. Ako ďalej, je lepšie diskutovať v kruhu a ponechávať diskusiam súkromie, alebo diskutovať verejne na vzor švajčiarskej Arény. OZ Občianske stredisko pre rozvoj demokracie a ľudských práv si v rámci projektu Rady európy č. 1554 „Výchova k demokratickému občianstvu“ splnilo svoje poslanie a zorganizovalo diskusiu, ktorú si môže každý pozrieť na internete a pouvažovať nad týmito myšlienkami.

Pozri video: http://youtu.be/UIqOknGV45I

Nezabudnite pozrieť ďalšiu kontru, podrobnejšie rozoberieme prečo je potrebné v žalobách proti štátu v zmysle zákona č. 514 zaviesť občianskú porotu!

 

Prísaha vlastencov Slovenska bez ohľadu na politickú orientáciu

26.04.2021

My občania Slovenskej republiky združení v Slovenskej občianskej domobrane prisaháme, že budeme brániť našu slobodu, rovnosť a bratstvo so všetkými praslovanskými národmi a usilovať sa o MIER v celosvetovom spojenectve čestných a statočných, charakterných a morálnych občanov suverénnych a národných krajín a spoločne porazíme novodobí fašizmus vstávajúci z hrobu [...]

Už je to vonku, COVID 19 je podvod! ! ! Súdy v troch štátoch spochybnili jeho existenciu! ! ! V Česku je revolúcia! !

03.04.2021

Nie je žiadnym tajomstvom, že už tri štáty Portugalsko, Dánsko a Fínsko súdnymi príkazmi zrušili nosenie rúšok a nariadili vládam aby veci dôkladnejšie prešetrili. Je tomu viac ako rok, čo zažívame strach s koronavírusu, ale všetko netrvá večne. Je pandémia skutočnosťou, alebo len fikciou aby mohli celosvetovo organizované skupiny zarobiť milióny? Pravda sa [...]

Konšpiračné oddelenie v DOMOBRANE, útopia alebo realita?

31.03.2021

O konšpiráciách a dekonšpiráciách bolo napísaných veľa článkov a kníh ako aj prieskumov, tak napríklad až 54 % Slovákov si myslí, že protesty Za slušné Slovensko, ktoré boli zorganizované po smrti Jána Kuciaka, boli zorganizované zahraničnými mocnosťami a organizátori boli za to platení. Až 40% respondentov zo Slovenska podľa prieskumu GLOBSEC verí tomu, že [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

koloseo

Patríme medzi aktívnych občanov, ktorí sa zaujímajú o veci verejné a majú za cieľ presadiť ZMENU spoločenského zriadenia na priamu demokraciu na vzor Švajčiarska.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 197217x
Priemerná čítanosť článkov: 4109x

Autor blogu