Založ si blog

Problémy v justícii: Tajný dohľad nad občanmi (1)

Najvypuklejší problém v spoločnosti je nedôvera v justíciu, vláda ho chce riešiť protikorupčným balíkom, sudcovia ZOJ zase obmedzením zásahu politikov do jusície a občania zrušením tajného dohľadu.

Problém je niekde inde – v systéme, ktorý dovoľuje konať podľa ľubovôle. „Hneď na úvod treba povedať, čo v tejto relácii niekoľkokrát zopakujem“, hovorí Daniela Molnárová v itv Kontra 13 http://youtu.be/R2nIwIJliPQ,  „že na pomoc musia prísť občania a to priamou účasťou na kritike justície. Občanom treba dať väčšie právo na slobodu prejavu v tejto oblasti, hlavne aby štát dovolil zriadiť občiansku diskusnú reláciu na tému : občiansky advokát, neskoršie vysvetlím.“

Túto tému som vybrala z legitímnych dôvodov: a) ako poškodená osoba, b) ako aktívna občianka združená v OZ OSRDLP, so zameraním na zákon 514 o zodpovednosti za škodu pri výkone verejnej moci. Tento zákon bol zavedený v tzv. dobe Dubčekovských reforiem a nedávno bol novelizovaný. Problémy vznikajú z niekoľkých príčin, jednak je to neznalosť sudcov a na strane druhej je to veľký vplyv moci do rozhodovacieho procesu. A niekedy neviem, či sú sudcovia tak hlúpi, čo píšu v odôvodneniach rozsudkov, alebo moc tak silná, že si dovoľuje písať občanom samé hlúposti.

Ako poškodená osoba aj ako aktivistka mám zlé skúsenosti a politici sa aj vyhrážajú nech si skúsia občania ísť proti štátu. Musím zdôrazniť, že z môjho pohľadu v žalobách proti štátu podľa zákona 514 treba zaviesť poroty najmä z dôvodov imunity sudcov, doživotnej funkcie a ekonomickej závislosti od štátu. Pekne to bolo vysvetlené vo filme POROTA.

Problém je oveľa širší a preto pokračovanie nabudúce…

Prísaha vlastencov Slovenska bez ohľadu na politickú orientáciu

26.04.2021

My občania Slovenskej republiky združení v Slovenskej občianskej domobrane prisaháme, že budeme brániť našu slobodu, rovnosť a bratstvo so všetkými praslovanskými národmi a usilovať sa o MIER v celosvetovom spojenectve čestných a statočných, charakterných a morálnych občanov suverénnych a národných krajín a spoločne porazíme novodobí fašizmus vstávajúci z hrobu [...]

Už je to vonku, COVID 19 je podvod! ! ! Súdy v troch štátoch spochybnili jeho existenciu! ! ! V Česku je revolúcia! !

03.04.2021

Nie je žiadnym tajomstvom, že už tri štáty Portugalsko, Dánsko a Fínsko súdnymi príkazmi zrušili nosenie rúšok a nariadili vládam aby veci dôkladnejšie prešetrili. Je tomu viac ako rok, čo zažívame strach s koronavírusu, ale všetko netrvá večne. Je pandémia skutočnosťou, alebo len fikciou aby mohli celosvetovo organizované skupiny zarobiť milióny? Pravda sa [...]

Konšpiračné oddelenie v DOMOBRANE, útopia alebo realita?

31.03.2021

O konšpiráciách a dekonšpiráciách bolo napísaných veľa článkov a kníh ako aj prieskumov, tak napríklad až 54 % Slovákov si myslí, že protesty Za slušné Slovensko, ktoré boli zorganizované po smrti Jána Kuciaka, boli zorganizované zahraničnými mocnosťami a organizátori boli za to platení. Až 40% respondentov zo Slovenska podľa prieskumu GLOBSEC verí tomu, že [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

koloseo

Patríme medzi aktívnych občanov, ktorí sa zaujímajú o veci verejné a majú za cieľ presadiť ZMENU spoločenského zriadenia na priamu demokraciu na vzor Švajčiarska.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 197495x
Priemerná čítanosť článkov: 4114x

Autor blogu